Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Adatvédelem

Élő webkamerák képének megjelenítése

Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Mivel a kamerák nyilvános terek, utak forgalmát mutatják, az ott elhaladók közéleti szereplést végeznek. Részt vesznek a közterek, utak forgalmában, részesei lesznek a közlekedő tömegnek, ezért a 2014. március 15-től érvénybe lépett új PTK, azaz a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről XI. CÍM, 2:48. § alapján, mely szerint "Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén." az élőképek átjátszása törvényileg biztosított.

Az adatkezelés célja:

Adatkezelő a városok IP kameráinak képét is megjeleníti a http://molnarkft.hu weboldalán. Az ilyen tulajdonában lévő kamerák képanyaga kizárólag tájékoztató jellegű információt szolgáltat a honlapot látogatók részére

A kezelt adatok köre:

A megnevezett weboldalon található kamerák által készített felvételekből, a távolság és a minőség miatt nem azonosítható arcot is tartalmaznak, az adatkezelő nem tárol képanyagot. Azok feladata kizárólag az élőkép közvetítése. Az élőkép átjátszása során az aktuális képkockák folyamatosan felülírásra kerülnek, s amint az aktuális kamera elérhetetlenné válik, az utolsó képkocka is törlésre kerül.

Az adatkezelés időtartama:

Azonnali, néhány másodperccel később automatikusan elévülő.

Hirdetés