Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A harminc év alatt fogalommá vált Beleden a Delta Testépítő Klub

Eőry Jenő szerint a sportolóknak tudomásul kell venniük, hogy az emberi szervezet olyan, mint egy precízen felépített szerkezet, amit nem lehet átverni. Az edzésterv kialakításánál be kell tartani a kezdő, a haladó és a profi fokozatokat. A Delta Testépítő Klub elnöke hosszú utat tett meg társaival az egyesület harmincadik jubileumáig.

Eőry Jenő Beled közkedvelt amatőr sportjáról beszélt harminc év távlatából. – Annak idején nagyon sokan sportoltunk. Nemcsak a futball világában éltünk, hanem más sportágakat is kedveltünk – fogalmazott a 30 éves jubileumát idén ünneplő Delta Testépítő Klub elnöke. Olyan mozgásformán gondolkodtak, melyhez valamennyi korosztály csatlakozhat a kis településen. A testépítő eleinte otthonában alakította ki edzőtermét, ahol saját gyártmányú, betonból készített súlyokkal erősítette magát és a fekpadot is maga készítette. A hasonló érdeklődésű emberek általában megtalálják egymást, pláne, ha a közelben laknak. Nemsokára jelentkezett nála egy beledi fiatalember, Bata Zsolt, aki hasonló cipőben járt és közösen folytatták az edzéseket.
Hamarosan feltették a kérdést maguknak: Merjenek-e nagyobbat álmodni? Mérlegelték a lehetőségeiket: a továbblépéshez helyre, eszközökre és pénzre lenne szükség.
Gombás László, Beled akkori polgármestere a Barthodeiszky-kastély alagsorába küldte őket, mondván, nézzenek ott körül, majd felajánlotta nekik az egyik 4 x 3 méteres helyiséget. A fiatalok rögtön felfedeztek egy ingatag válaszfalat, mely miután bedőlt, felfedte a nagyobb termet. A település vezetője a rendelkezésükre bocsátotta a nagyobb helyiséget.
Belednek még ennél is régebben volt egy súlyemelő csapata, így a régi tagoktól próbálták összeszedni a sporteszközöket. Profi konditermekben vettek mintát a berendezésekről, majd beszerezték a vasanyagokat és elkészítették a padokat, hátgépeket. Hogy megfelelően rögzítsék, az akkori beledi cementüzemből szerezték be az építőanyagot. A következő lépésben előkerítették a cement szállításhoz szükséges járműveket.
– Pénzt nem kértünk soha: anyagot és segítséget vártunk – tette hozzá Eőry Jenő. A cselgáncsozó sportember a profikat megfigyelve és a szakirodalmat tanulmányozva képezte magát. Az edzéshez szükséges profi eszközök beszerzése meglehetősen költséges, ezért folyamatosan keresték a támogatókat. A főszponzor kezdetektől fogva a helyi önkormányzat. Ahogy tejmedt a klub tevékenysége, egyre többen csatlakoztak. Jöttek a fiatalok Mihályiból, Vadosfáról, Dénesfáról, Cirákról, Rábakecölből, sőt még Répcelakról is.
A fejlődés hozta magával azt is, hogy ma már bejegyzett egyesületként működnek, ami az előnyök mellett számtalan kötelezettséget ró a csapatra. Eőry Jenőnek a névválasztásra is volt javaslata, de kíváncsi volt a tagság véleményére. Jöttek az ötletek, de végül abban maradtak, hogy a sok angol kifejezés helyett legyen a Delta Testépítő Klub. A harminc év alatt fogalommá vált sportegyesületnél rengetegen megfordultak.

Miután adottak voltak a feltételek, a tehetségesebb sportolók bejelentették, hogy szeretnének versenyezni. Joggal merült fel a kérdés: De milyen sportágban? Így jött az erőemelés. Bejelentkeztek a Magyar Erőemelő Szövetséghez, ahol nagyon örültek, hogy egy kis településről szeretnének hozzájuk csatlakozni. Az erőemelés három számból áll: fekvenyomásból, guggolásból és felhúzásból.
Az országos szövetséghez való csatlakozás és a rendszeres versenyek révén a Delta Testépítő Klub bekerült a sportág országos vérkeringésébe. Utóbb esemény viszont újabb kihívások elé állította az egyesületet: valahogy és valamiből el kellett jutniuk az ország különböző pontjain rendezett megmérettetésekre.
– Idővel annyira beindultunk, hogy egyre több versenyzőnk lett és egyre több fiatal indul az ifjúsági, a junior és a felnőtt kategóriában.
Mi a helyzet manapság? – Minimális költségvetésből élünk és pályázatokból , így a harminc év alatt volt némi izgalom – fogalmazott a klub elnöke, aki úgy véli, számolnak velük Beled sportéletében és a környékbeli települések fiataljai előtt is nyitva áll az ajtajuk. Nem vagyunk csilli-villi hely, de jól felszerelt a klub, és aki szeretné edzeni valamelyik izomcsoportját, az előtt nincs akadály.Büszke vagyok erre a harminc évre, és mindenkire, aki nekem ebbe segített.
A kerek jubileumot november végén szeretnék megünnepelni, melyre pályázati pénzből kerülhet sor.

Beküldés dátuma: 2024. 09. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

  • Ingyenes szűrések a beledi egészségnapon

    2024 októberében negyedik alkalommal rendezték meg Beleden az egészségnapot. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a lakosság legalább évente egyszer igénybe vehesse az ingyenes szűréseket jelentősebb sorban állás nélkül.

  • A Csornai Széchenyi István Általános Iskolában fogadták Széchenyi Lajos ükunokáját

    – Legyetek becsületesek, tanuljatok és mindig segítsetek társaitoknak, mindenkinek, akinek szüksége van rá – mondta a csornai széchenyiseknek Széchenyi Sándor.

  • Az egyház biztos pont legyen az emberek életében

    Nagy valószínűséggel nem az egyházak, sem a benne munkálkodó lelkészek fogják megoldani a világban zajló kibékíthetetlen ellentéteket, háborúkat, de az ő felelősségük, hogy az emberek megleljék a hit általi stabilitást a kis közösségekben.

  • Az aradi hősök emléke előtt tisztelegtek Kapuváron

    A nemzet reményeit táplálta az Aradon kivégzett tizenhárom magyar honvédtiszt hősiessége. A magyar zászló alatt, az utolsó pillanatig vállvetve küzdöttek és áldozták életüket nemzetünk szabadságáért.

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

Hirdetés