Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nemes célra fordított képviselői tiszteletdíj

Beteljesült a belediek régi vágya: életmentő készüléket helyeztek el a vicai faluházban a Kapuvári Mentőállomás közreműködésével.

Inkább ne legyen rá szükség, de ha kell, életet menthet – fogalmazott Horváth László. A beledi képviselő-testület tagja defibrillátort vásárolt a településnek, felajánlva tiszteletdíja egy részét a közösség javára.
Gregorits István elmondta: Európai uniós előírás, hogy a beteg 15 percen belül segítséget kapjon, függetlenül attól, hogy melyik településen él. Az újraélesztésben nagy jelentősége van a gyorsaságnak, de sajnos percenként 10 százalékkal csökken a sikeres újraélesztés lehetősége. Abban az esetben, ha van a közelben egy félautomata defibrillátor, ez a negyedóra pár percre lecsökkenthető, ami javítja a beteg életkilátásait – magyarázta a mentőtiszt. A vicai faluházban lévő defibrillátor magyar nyelvű leírása jól követhető és az egészségügyi dolgozó szerint az eszköz használata néhány perc alatt elsajátítható. A félautomata szerkezet teljesen biztonságos, tehát nem okoz kárt a páciensben, viszont az ellátó személyre veszélyt jelenthet, ha esőben, vizes talajon alkalmazzák. Még annyit érdemes róla megjegyezni, hogy a készüléket évente be kell vizsgáltatni, mert ha kültéren tárolják, nagy hidegben néhány nap alatt lemerülhet a tápegysége.

Beküldés dátuma: 2024. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

  • Ingyenes szűrések a beledi egészségnapon

    2024 októberében negyedik alkalommal rendezték meg Beleden az egészségnapot. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a lakosság legalább évente egyszer igénybe vehesse az ingyenes szűréseket jelentősebb sorban állás nélkül.

További hírek

Hirdetés